Inspectii si control calitativ vizual

Inspectii si control calitativ vizual

Sigma Automotive este una dintre putinele firme pe care o recomanda calitatea inspectiilor asupra produselor si competenta controlorilor care ofera control calitativ vizual. Inspectiile si controlul calitativ vizual pot fi inspectii complete sau inspectii partiale in functie de cerintele clientului. Inspectiile calitativ vizuale sunt oferite de controlorii nostrii recrutati si pregatiti pe baza unor criterii bine definite si bine intocmite.

Sigma Automotive prin experienta controlorilor sai si prin pregatirea temeinica garanteaza inspectii si control calitativ vizual, conform specificatiilor pregatite, la nivelul asteptarilor clientilor. Procedeele de inspecţii oferite sunt diverse, de la cele calitativ vizuale şi dimensionale, până la măsurători cu echipamente standardizate sau speciale de încercări.

Obtinerea calificarilor conform Standardului VDA 16, de catre personalul nostru, vin sa intareasca calitate excelenta a serviciilor pe care le oferim.

Masurarea de piese cu diverse aparate si instrumente

Overview

Sigma Automotive pune la dispozitie impreuna cu controlorii sai de calitate diverse aparate si instrumente pentru masurat, printre care se numara: sublerul, micrometrul, lere si cale. Pentru masurarea pieselor cu tolerante mici se foloseste ca instrument sublerul.

Sublerul este acel instrument care se foloseste cel mai des in ateliere si se utilizeaza de catre controlorii nostrii pentru masurarea dimensiunilor exterioare si interioare si a adancimilor pieselor. Sublerul este un instrument de masurat mai precis decat rigla si ruleta.

Sigma Automotive mai pune la dispozitie un alt instrument important de mare precizie pe care il folosesc controlorii nostrii si care este micrometrul. Acest instrument este folosit la Sigma Automotive pentru masurarea lungimilor mici, de ordinul micronilor, al carui principiu de functionare se bazeaza pe transformarea miscarii de rotatie a unui surub micrometric in miscare de translatie.

Inspectii si analize de piese sub microscop sau lupa de control

Sigma Automottive ofera certitudinea calitatii produselor prin analizarea pieselor cu microscop si lupa de control. Specialistii Sigma Automotive au posibilitatea de a analiza piese de dimensiuni mici si pot detecta defecte ce nu pot fi observate cu ochiul liber.

Microscopul electronic este nelipsit din laboratorul Sigma Automotive, el este totodata folosit extensiv pentru inspecții și asigurarea calității în Sigma Automotive, in special pentru analize de piese. Analizele de piese efectuate de catre personalul de la Sigma Automotive sunt de o calitate superioara, deoarece sunt verificate cu precizie. Inspectiile realizate sub microscop sau lupa de control asupra pieselor garanteaza produse de calitate si garanteaza fiabilitate ridicata a produselor.

Lupa de control este folosita de specialistii nostrii pentru verificarea pieselor de dimensini mici si medii.

Inspectii de tip firewall

Un mod de realizare a controlului calităţii îl constituie inspecţia de tip Firewall. Sigma Automotive asigura ca informatiile de la client sa fie afisate la liniile de productie, la posturile de control si unde se realizeaza inspectiile de tip Firewall, asociat ca un zid al calitatii, iar neconformitatile sunt incluse in listele de verificare sau pentru audit. Sigma Automotive vine in ajtorul companiilor care efectueaza inspectii in procent de 100%, asadar Sigma Automotive asigura o inspectie diferita de tip Firewall, ceea ce face ca piesa sa fie verificata 200%.

Inspecţia Firewall poate fi urmată de expertiza calităţii, adică de detectarea caracteristicilor produsului care nu sunt considerate satisfăcătoare de către beneficiarii respectivi şi stabilirea cauzelor apariţiei lor.

Inspecţia produs cu produs, aduce în lotul admis după inspecţia Firewall, la atingerea situaţiei “zero defecte”. Un asemenea nivel al calităţii şi al inspecţiei Firewall este realizabil numai în condiţii speciale.

Retusare piese

Sigma Automotive are controlori de calitate care detin o pregatire specializata in domeniul calitatii, si sunt cei care ofera servicii de retusare piese sau rework, ce pot indeparta orice surplus de material tip debavurare, si care pot fi curatate cu diverse ustensile sau solutii pentru o calitate desavarsita a produselor.

Ne aflam printre primele firme cunoscute ce ofera aceste servicii de retusare piese si este recunoscuta pentru precizia de care dau dovada controlorii de calitate ai acestei companii. Sigma Automotive ofera aceste servicii de retusare piese sau rework la costuri cat mai mici. Acestui serviciu de retusare piese sau rework la debavurare pe materiale cu proprietati speciale, pentru diferite dimensiuni, cere o precizie deosebita, productivitatea fiind ridicata si, deci, calitatea produselor este asigurata pe termen lung.

Consultanta in domeniul tehnic

Compania Sigma ofera o gama larga de servicii si consultanta, pe care va invitam sa le descoperiti. Sigma Automotive este o firma ce ofera si consultanta in domeniul tehnic si managementului, care ofera solutii profesionale, optime si rapide la problemele controlului de calitate, in vederea imbunatatirii performantelor, optimizarea proceselor si reducerea riscurilor si impactului negativ asupra calitatii.

Specialistii nostrii de la Sigma detin o bogata experienta in realizarea de consultanta in domeniul tehnic atat pentru proiecte promovate de persoane fizice cat si persoane juridice, precum si institutii, dispunand de o pregatire speciala in domeniul tehnic. In tot acest timp, Sigma Automotive s-a implicat in proiecte complexe, oferind clientilor sai si servicii de consultanta in domeniul tehnic, ce au contribuit cu succes la cresterea eficientei companiilor.

Compania Sigma Automotive ofera o varietate de servicii si consultanta in domeniul tehnic, pe care dorim sa le utilizati impreuna cu echipa.

Logistica

Logistica este managementul sau gestionarea fluxului de mărfuri între punctul de origine și punctul de destinație, în scopul de a satisface cerințele clienților sau ale corporațiilor. Mai concret, logistica la Sigma Automotive se definește prin planificare integrată, organizare, impozitare și control a tuturor cursurilor de mărfuri și materiale împreună cu cursurile de informații legate de acestea.

Toate serviciile logistice sunt oferite si adaptate nevoilor si cerintelor clientilor cu toate detaliile particulare pentru fiecare client. Serviciul de logistica oferit de Sigma Automotive vine in intampinarea nevoilor clientilor si completeaza o gama de servicii conexe de care are nevoie o firma-client care efectueaza operatiuni de import sau export de bunuri. De la preluarea bunurilor si pana la tranzitul vamal, depozitarea si livrarea la destinatie, membrii echipei de logistica ai firmei Sigma Automotive se asigura ca fiecare etapa este parcursa corespunzator si rezultatul este cel prevazut.

Inginer rezident

Inginerul rezident reprezinta interfata intre SQF Client si Furnizor. Inginerul rezident ne reprezinta clientul, fiind considerat ca si un angajat al companiei pe care o reprezinta. Inginerul rezident de la Sigma Automotive mentine standardele de calitate ale produselor furnizorului, si asigura know-how-ul furnizorului, dand dovada de compententa si profesionalism. Inginerul rezident poate rezolva rapid orice problema sau, poate reduce pana la minim riscul deterioarii reputatiei clientului.

Principalele responsabilitati ale unui inginer rezident de la Sigma Automotive sunt: promptitudine, verificarea si analiza defectelor, contactarea imediata a clientului si furnizarea acestuia de detalii cum ar fi: fotografii, piese transportate pentru analiza, precum si vizite regulate la sediul clientului, participarea la sedintele permanente, mentinerea unei bune relatii cu inginerii clientului. Sigma Automotive recruteaza stagiari care dau dovada de transparenta, comunicare si flexibilitate vis-à-vis de nevoile furnizorului si nu numai.