Un mod de realizare a controlului calităţii îl constituie inspecţia de tip Firewall. Sigma Automotive asigura ca informatiile de la client sa fie afisate la liniile de productie, la posturile de control si unde se realizeaza inspectiile de tip Firewall, asociat ca un zid al calitatii, iar neconformitatile sunt incluse in listele de verificare sau pentru audit. Sigma Automotive vine in ajtorul companiilor care efectueaza inspectii in procent de 100%, asadar Sigma Automotive asigura o inspectie diferita de tip Firewall, ceea ce face ca piesa sa fie verificata 200%.

Inspecţia Firewall poate fi urmată de expertiza calităţii, adică de detectarea caracteristicilor produsului care nu sunt considerate satisfăcătoare de către beneficiarii respectivi şi stabilirea cauzelor apariţiei lor.

Inspecţia produs cu produs, aduce în lotul admis după inspecţia Firewall, la atingerea situaţiei “zero defecte”. Un asemenea nivel al calităţii şi al inspecţiei Firewall este realizabil numai în condiţii speciale.